Mycotherapie

Klinisch onderzoek laat zien dat stoffen uit paddenstoelen een geneeskrachtige werking hebben. In China, Japan en Korea is mycotherapie al duizenden jaren een onderdeel van de traditionele geneeskunde (TCM Traditional Chinese Medicin).

Paddenstoelen en moderne geneeskunde

Onze huidige moderne geneeskunde heeft vooruitgang geboekt door ontdekkingen die gebaseerd zijn op schimmels en paddenstoelen. We staan er niet dagelijks bij stil, maar zonder antibiotica zou onze hele maatschappij er anders uitzien. Antibiotica, statines (dit zijn cholesterol-remmers en worden door meer dan 1 miljoen Nederlanders dagelijks geslikt) zijn gebaseerd op schimmels.
 
Paddestoelen-extracten worden vaak parallel aan reguliere geneesmiddelen ingezet, omdat paddenstoelen het effect van de medicijnen kunnen versterken en de bijwerkingen verminderen.

Nutraceuticals

Nutraceutical‘ is een samenvoeging van de woorden, ‘nutrition’ (voeding) en ‘pharmaceutical’ (geneesmiddel). Nutraceuticals zijn verkregen uit natuurlijke bronnen en hebben een wetenschappelijke basis wat betreft hun werkzaamheid. Bij nutraceuticals wordt uitgegaan van  een preventieve werkwijze. Voorkomen is beter dan genezen! 
Anders gezegd, gaat het bij Mycotherapie om medicinaal gebruik van voeding, die in dit geval bestaat uit paddenstoelen.

Is Mycotherapie gevaarlijk?

Andere therapievormen zijn prima te combineren met mycotherapie. Je kunt best stellen dat paddenstoelenextracten en -poeders geen bijwerkingen hebben. Met een mooie term zeggen we dat paddenstoelen werken als een “Biological Response Modifer”. Dit betekent dat paddenstoelen (of beter: de poeders of extracten hiervan) de reacties van ons lichaam optimaliseren en hierbij rekening houden met onze natuurlijke grenzen.
Wanneer je bijvoorbeeld de Reishi paddenstoel in poedervorm inneemt omdat je ‘burnout’-klachten hebt, vergroot dit jouw afweer, maar bijeffecten als allergie o.i.d. zijn er niet.
 
Voor meer diepgaande informatie over mycologie en wetenschappelijke artikelen over dit onderwerp verwijzen wij naar mycotherapie.nl.
 

Mycotherapie bij Ademlab

Als jij kennis wil maken met ‘medicinale voeding’ en wil je niet ‘op eigen houtje’ starten met wat supplementen, maar wil je weloverwogen en doelgericht de kracht van paddenstoelen supplementen gebruiken? Neem dan contact op. Je kunt een mailtje sturen of bellen.

Een consult is altijd persoonlijk, kan bij ons op kantoor en eventueel via telefoon of online.

Een consult begint met het maken van een afspraak

Neem telefonisch contact met ons op om vrijblijvend te bespreken of mycotherapie wat voor jou is.

Ademlab – Dat geeft lucht!

 • Vijverlaan 2, 1182 BZ Amstelveen
 • (020) 2119442
 • info@ademlab.nl

Openingstijden

 • Maandag t/m donderdag
  09:00 - 17:00 / 19.00 - 21.00
 • Vrijdag
  9.00 - 13.00
 • Zaterdag
  09:00 - 13:00

Schrijf je in voor onze updates

Don't worry, wij krijgen het ook benauwd van spam!

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Sorry, we zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
* Jouw vraag of opmerking
Chat met onze medewerkers

Heb je een vraag? Vraag online en bespaar tijd!

* Jouw vraag of opmerking
Naam
E-mailadres
Wij zijn online!
Feedback

Help ons beter te worden! Laat het weten als we wat kunnen verbeteren.

Hoe beoordeel je onze ondersteuning?