Ontspanning

Spanning ontladen

Heb je soms het gevoel dat je niet goed kan ontspannen, dat je te vermoeid bent om te rusten, slapen niet goed lukt, dat je een kort lontje hebt, dat je het moeilijk vindt om een pauze te nemen tussen je activiteiten door en je uitrusten en even niks doen zonde van je tijd vindt?

Het moment om te ontspannen is wanneer je er geen tijd voor hebt.

Methodes

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept in yoga, mindfulness en verschillende soorten lichaamsgericht werk zoals mentastics, the miracle ball method, de werking van visualisaties en TRE. Het ervaren van diepe ontspanning is voor mij daarin leidend geweest en ik ben gekomen tot een mooie mix van methodes.

Hoe ziet een sessie eruit?

Wat we tijdens de sessies van ongeveer een uur op individuele basis gaan doen is ontspannen, ademhalen, yogaoefeningen en daarmee het ontladingsmechanisme van de psoas, een diep gelegen spier die het bovenlichaam aan onze benen verbindt, activeren.

Hoe dit proces verloopt is voor iedereen verschillend omdat we allemaal anders zijn en andere patronen hebben ontwikkeld. Daarom is het ook fijn te bepalen welke manier van ontspannen het beste bij je past.

Door het ontladen van de spanning kunnen emoties die ingesleten zijn in ons lijf conform vaste patronen, vaak op dezelfde plek in ons lijf spanning en (chronische) pijn veroorzaken, vrijkomen.

Na het uur voel je een weldadige rust in je lijf, kalmte in je brein en voel je je een stuk relaxter. Je komt meer in je lijf en in het nu, je voelt een aangename kalmte en je bent een beetje meer jezelf.

Wie ben ik

Ik ben Michaela Rous, basis psycholoog, afgestudeerd in de richting van Arbeid en Gezondheid, 50 jaar oud en ervaringsdeskundige op het gebied van te veel van mezelf vragen en de lat te hoog leggen, ook al ben ik daarop afgestudeerd.

Ik heb diverse opleidingen gevolgd zoals verschillende vormen van Yoga, mindfulness, maar ook holistische coaching en heb zelf in het lichaamsgerichte werk veel over mezelf geleerd.

Voor mensen die een sterke mind hebben en gewend zijn hun leven vorm te geven vanuit wilskracht, hetgeen soms onbewust heel veel energie vraagt en spanning oplevert, zijn bij mij aan het juiste adres. Door vanuit het lijf de ontspanning op te zoeken, geven we het lichaam het signaal dat we geborgen en veilig zijn en wordt ons stresssysteem minder actief en ontstaat er ruimte om te ervaren wat er is.

Wellicht een beetje eng, omdat we de controle van de mind overgeven aan de wijsheid van het lijf. Ook dat, het loslaten van controle, komt in dit proces aan de orde.

Praktisch

Deze manier van ontspannen kun je jezelf aanleren. Dus als je één keer of een aantal keer, net wat jij prettig vindt, bij mij bent geweest, kun je het op regelmatige basis, zelf thuis doen.

Tarieven

Ik vraag voor een uur € 70,- en voor elk half uur daarna € 30,-.

Neem contact op

Bel naar Michaela (06) 13 64 90 93 of vul het onderstaande formulier in.

Ademlab – Dat geeft lucht!

 • Vijverlaan 2, 1182 BZ Amstelveen
 • (020) 2119442
 • info@ademlab.nl

Openingstijden

 • Maandag t/m donderdag
  09:00 - 17:00 / 19.00 - 21.00
 • Vrijdag
  9.00 - 13.00
 • Zaterdag
  09:00 - 13:00

Schrijf je in voor onze updates

Don't worry, wij krijgen het ook benauwd van spam!

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Sorry, we zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
* Jouw vraag of opmerking
Chat met onze medewerkers

Heb je een vraag? Vraag online en bespaar tijd!

* Jouw vraag of opmerking
Naam
E-mailadres
Wij zijn online!
Feedback

Help ons beter te worden! Laat het weten als we wat kunnen verbeteren.

Hoe beoordeel je onze ondersteuning?