Wie is Ademlab

Als klein kind en puber zat ik, Pierre Greijmans (1968), vaak thuis voor de buis als het mooi weer was, omdat ik last had van pollen in de lucht. Ik sliep regelmatig met mijn matrasje voor een open deur of raam om maar genoeg lucht te krijgen. Ook hing ik vaak onderaan de trap wanneer ik het benauwd had en dacht dat ik op deze manier meer lucht binnen kreeg.

Ademlab oprichters

De oprichters van Ademlab zijn ervaringsdeskundigen waar het de kracht van de Buteyko Methode betreft op astma en allergie klachten.

Ondertussen werkten medicijnen eigenlijk niet goed. Ook eczeem kreeg ik niet onder controle met allerlei zalfjes, hoewel deze wel verlichting brachten.

Sporten ging vaak goed, maar afhankelijk van het weertype konden mijn longen zomaar “dichtslaan” en maakte benauwdheid binnen enkele minuten een einde aan mijn sportactiviteit.

Een mooi lachsalvo kon zorgen voor astmatische longen, waardoor een nare kriebel nog lang bleef hangen.

Na mijn studie economie ging ik werken en werd later zelfstandig ondernemer in recruitment, marketing & communicatie, ziekteverzuim en arbodienstverlening.

Little-big-brother

De kennismaking met Buteyko liet lang op zich wachten. Eigenlijk getriggerd door mijn hobby in Shaolin Kung-Fu, yoga en meditatie vond ik op mijn zoektocht naar wetenschappelijke onderbouwing deze methode.

Ik ben in Nederland opgeleid door Dick Kuiper en Patrick Mckeown

Direct na mijn de opleiding tot therapeut heb ik contact gezocht met de internationaal vooraanstaande Buteyko trainer Volker Schmitz. Met Volker heb ik ondertussen een jarenlange (vriendschaps-)band en door hem is mijn kennis en begrip van Buteyko ademhaling, internal martial arts, yoga en meditatie diepgaand vergroot. Nog steeds hebben Volker en ik, meetal online, sessies waarin ik van zijn kennis en kunde (en enthousiasme) geniet.

Vanaf 2019 tot heden volg ik programma’s bij Misha Sakharoff. Misha is een Integrative Health Engineer en bedenker van het Sakharoff Protocol voor volledig meetbare omkering van leefstijlziekten. Misha is ook, één van de weinige, Level 5 Buteyko trainers bij de Internationale Buteyko Organisatie Buteyko Breathing Educators Association (BBEA)

Buteyko-gezondheidszone

Mijn mondademhaling, snurken, slechte nachtrust, continue overademing waren snel onder controle.

Als fanatieke beoefenaar van de VA (staat voor Verminderde Ademhaling en is een standaard oefening uit de Buteyko Ademhaling Methode) realiseerde ik een snelle stijging van de bezuurstoffingsgraad van mijn lichaam (in de Buteyko Ademhalings Methode heet dit de Controle Pauze) en merkte ik direct de resultaten.
In mijn geval: gevoel van rust. Betere slaap, minder jeuk, betere sportprestaties, betere conditie. Alles voelt gemakkelijker.

Naast mijn werkzaamheden voor mijn re-integratie bedrijf en arbodienst ben ik samen met mijn vrouw Ademlab begonnen.

Hierin kan ik mijn enthousiasme voor deze simpele methode overbrengen aan iedereen die het horen wil en is het onze missie om de misconceptie over ademhalen (meer is beter, dieper is beter) weg te nemen en mensen te laten voelen dat deze methode hen ook rust kan brengen.

Daarbij verminderen of verdwijnen door verminderde ademhaling allerlei kwalen die mensen vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Denk hierbij aan allergie, astma, concentratieproblemen, hoge bloeddruk, hoofdpijnen en nog veel meer. De voldoening die het mij geeft om astmapatiënten lucht te geven is groot.

Meer lucht!

Adem diep, haha.

Pierre Greijmans

Wil je graag meer informatie over hoe je jouw gezondheid kunt optimaliseren?

Heb je een vraag over ademhaling en vind je maar geen bevredigend antwoord. Mail of bel een adem coach...

Ademlab – Dat geeft lucht!

 • Vijverlaan 2, 1182 BZ Amstelveen
 • (020) 2119442
 • info@ademlab.nl

Openingstijden

 • Maandag t/m donderdag
  09:00 - 17:00 / 19.00 - 21.00
 • Vrijdag
  9.00 - 13.00
 • Zaterdag
  09:00 - 13:00

Schrijf je in voor onze updates

Don't worry, wij krijgen het ook benauwd van spam!

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Sorry, we zijn momenteel niet online. Laat een bericht achter.

Naam
* E-mail
* Jouw vraag of opmerking
Chat met onze medewerkers

Heb je een vraag? Vraag online en bespaar tijd!

* Jouw vraag of opmerking
Naam
E-mailadres
Wij zijn online!
Feedback

Help ons beter te worden! Laat het weten als we wat kunnen verbeteren.

Hoe beoordeel je onze ondersteuning?